‘Koloniale Monumenten’ vraagt uw hulp

Van de monumenten in Nederlands-Indië is weinig bekend. Bij de meeste werd mogelijk enige aandacht geschonken in de lokale pers, tijdens de dag van de onthulling, maar doorgaans bleef het daarbij. Van het verwijderen van monumenten, of het langzaam vergaan, weten we vrijwel niets. Ook het beeldmateriaal is spaarzaam.

cremer_1929
Planters van Noord-Sumatra, voor het door hen opgerichte standbeeld van Jacob Cremer.

‘Koloniale monumenten’ doet daarom graag een beroep op u, lezer, om alles wat u weet over monumenten in Indië naar ons toe te sturen. Was u bij de onthulling van een monument? Laat het ons weten. Heeft u nog foto´s van een monument, bijvoorbeeld als achtergrond van familiekiekjes? Stuur ze ons toe. Weet u van data waarop een monument werd vernield of afgebroken? We horen het graag. Alle beetjes helpen.

Alle info graag naar: info@kolonialemonumenten.nl

Bij voorbaat dank!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. joansnellen schreef:

    Wederom een subliem idee van de Java Post. Hierbij is het aardig om te bedenken dat de parels van de Nederlandse architectuur niet gerealiseerd werden in Nederland, maar juist in Nederlands Indie. Hier waren geen verstikkende procedures en werd de originaliteit van een Wolff Schoemaker en Ed.Cuypers & Hulswit mogelijk gemaakt. Monumenten om in alle pracht en praal als werelderfgoed voor ons allen te behouden!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s